Wednesday, March 16, 2011

day 4:A bad habit you wish you didn't have..

memulakan bicara..sekarang nie di kelantan still mendung..ala2 musim tengkujuh gitu..jln2 kat kb nie..x payah ckplah. mengalahkan KL sesaknya..ramainya lah org Kelantan keje kat luar kan..time2 sekarang nie, kalo terasa nak ke KB mall ke, Tesco ke..eloklah di KIV kan..sampai habis cuti sekolah..melainkan betul2 memerlukannya...mode cuti sy masih bersisa dan telah mengambil keputusan utk memulakan lab work ahad depan..sekarang adalah ms utk lihat balik sampel mana yg betul2 kena repeat...malasnya lah mahu merepeat..

k, menjeguk topic hr ini...apa bad habit yg sy harap sy takkan ada..hm...byk sebenarnya (yg disedari, tp rsnya ada yg x disedari..)satu je kan..so, sy akan pilih..sy nie agak careless aka bahasa melayu cuai..perkara ni memang sanggat disedari setelah sambung master sampai my sv always said 'Hasnah, please be more careful in your work!'..he..he..my lab work pun kekadang agak cuai jugak..kekadang pemikiran aku selalu merewang ke tempat lain..lagi2 kalo ada kwn berborak semasa buat lab work..pastu, sibuklah pikir, 'eh..aku dah letak ke belum reagent tadi' dan x pasal2 terpaksa membuat yg lain..kan membazir namanya...

kalo buat abstract atau apa2 yg melibatkan penulisan..memang really need my sv utk membimbing..dan kadang kala kalo mskkan no tac/no akuan dlm bank pun..aku mesti repeat byk kali no nya.nie adalah salah satu latihan utk memastikan diri ini sentiasa berhati2..anyway, hope aku boleh mengatasi masalah kecuaian ini tak kiralah ms buat lab work..writting, masak dan lain2..tp x ada seorg manusia pun yg perfect..mesti ada kelemahannya bukan..k, mahu sambut lihat sequencing lagi..jumpa esok!!

2 comments:

ima-bloomwood said...

same la perangai kite senaaah oooii... entah bila nak insap. ha ha ha.

hasnah said...

tuelah pasal...ish..ish..