Thursday, July 28, 2016

ceriteraya part 6: duit raya

assalamualaikum

selain drp baju, makanan dan rumah yg cantik berhias...ada satu benda yg wajib ada ms raya..well, it cannot say 'wajib' but that's the tradition yg di amalkan since century ago...haha...yes..it's duit raya

ok, ms kecik2 dulu...paling banyak i dpt pun dlm rm 200 lebih..compare kids nowdays, it can be reach to 1k...hoho..untunglah..so, jgn lupa menabung ya adik2...utk kesenangan korang jugak...x gitu? and seiring dgn the age increased ni, adakah I dah start bg duit raya to the kids? hehe...the answer is NO...hoho sorry kids...I still not working yet and in sha allah, bila I dah start keje, I will give duit raya to the kids...combined the duit raya with my dad...hehe..ada sesetengah org je yg akan dpt duit raya dr I which are my little siblings (amat,ajib,ijah and maz...pak din? hmmm...his salary was more than mine, so I should duit raya from him right?...hehe) & of course my naughty+gorgeous+cutie anak2 buah: azam, iman, auni and hariz...hehe

ok, adakah I still got duit raya...haha...of course I got it..mostly from my adorable and forever sis: kak ety and bapak and some of my uncle still 'hulur' duit raya to me. and for this year also, I enter a competition in one blog. the visitor who leave the highest comment during a month (at that time during ramadhan)..got duit raya from the admin...haha..di sebalik kesibukkan, sempat jugaklah tinggalkan komen to every post yg admin blog to update...and guess what...I won the duit raya prize...tq to the admin...for your info, this blog gave me a latest or in coming news about the malay drama. which novel will be adapted to the drama as well as some tips that useful in the daily life...ok, jgn lupa jengah kat blog ni tau:
http://admya.blogspot.my/

ok, for my personal opinion, budaya duit raya ni harus diteruskan caused bila lagi kita nak bersedekah secara berterusan beberapa hari kalo bkn ms raya...tp biarlah berpada2..jgn meraung di kemudian hari bila tengok baki duit di bank slps raya..hehe

ok, tq for reading and take care ^-^
p/s: I join lagi lah acara mcm ni...bg komen terbanyak...mana tahu ada rezeki...amin....   

1 comment:

Prediksitotokuda 4d said...

DARI PAK SUNANG Syukur alhamdulillah saya ucapkan kepada ALLAH karna atas kehendaknya melalui AKI DARMO saya sekaran sudah bisa buka toko sendiri dan bahkan saya berencana ingin membangun hotel dan itu semua berkat bantuan AKI DARMO,saya tidak pernah menyanka kalau saya sudah bisa sesukses ini,atas bantuan AKI DARMO yang telah memberikan nomor selama 3x putaran dan alhamdulillah itu semuanya tembus bahkan beliau juga membantu saya dengan dana ghaib dan itu juga benar benar terbukti, AKI DARMO juga menawarkan minyak penarik kepada saya dan katanya minyak ini bisa digunakan untuk berbagai jenis keperluan dan baru kali ini saya temukan paranormal yang bisa dipercaya,,bagi teman teman yang ingin dibantu untuk dikasi nomor yang benar benar terbukti tembus atau dana ghaib dan kepengen ingin membeli minyak penglaris jualang silahkan hubungi AKI DARMO di 082-310-142-255 ini benar benar terbukti nyata karna saya sendiri yang sudah membuktikannya –ATAU KTIK ALAMAT BLOG AKI -http://pendidikan-merangin.blogspot.co.id