Friday, July 15, 2016

hari raya 2016 part 1

assalamualaikum

ok, dah 10 syawal hr ni...cepatnya masa but x post2 lagi gambar raya for this year...for this year, kitaorg x beraya dgn lengkap aka ahli family ada yg x de, caused yg ada mertua tu, masing2 giliran diaorg utk raya pertama tahun ni...hehe...

seperti biasa, a few days b4 raya memang sibuk giler...gaya mcm ala2 nk berperang dah aku...haha...and mcm biasa, sg besar ni kalo time raya dah mcm jem kt kl..hehe...makanya better naik motor kalo nk ke pekan tu...kalo x, korang memang terperangkap lah....

disebabkan x ckp korum thn ni...makanya thn ni tema baju raya family adalah color pastel..adik2 laki I tanya, "color pastel tu apa?" I bgtahu lah "color pastel tu color2 yg lembut". sekali diaorg tanya lagi..."mcm mana nk tahu color tu lembut ke tak?" haha...tipikal laki tul lah adik2 I ni...tp otak aku terus je jwb gini "gi sentuh kain tu..letak jari kat kain tu..rs lembut ke idok kain tu."..haha..terpinga2 budak2 ni..last sekali aku bgtahu lah contoh color: cream, hijau epal, baby blue ke...payah2 sekali gi tanya akak kt jakel tu, ni color pastel ke? (spt biasa, baju2 melayu aron aziz, nabil ahmad memang akan dicari oleh kaum adam di jakel plus free sampin..ok apa?)

thn ni solat raya kat umah cause I, ijah and kak ety gi lambat...sekali surau penuh da...honestly, I prefer solat aidiladha compare raya pose...tenang sikit keadaan..hehe

oklah, meh layan sikit gamba...tq to maz and ijah
thn ni tukar sikit tmpt...our official picture with mom and dad and other single siblings..hehe 

selfie di pagi raya..yeah!!dapat duit raya

pak din & biha di johor pg raya

along, kak lin, azam, iman, auni & hariz di pg raya kat umah di n9

d girls

selfie time

yes...berjaya kelihatan kurus di sini..hehe

me & kembar...huhu asal ijah tinggi & kurus dr I ni...di umah nenek

us at nenek house

the boys..meh2...single lagi

before berangkat ke umah nenek

d doctors...MO and future doctor

sempat lagi selfie


ok, tu cite raya part I, akan bersambung lagi di part 2...

tq for reading and take care^-^
  

1 comment:

Prediksitotokuda 4d said...

DARI PAK SUNANG Syukur alhamdulillah saya ucapkan kepada ALLAH karna atas kehendaknya melalui AKI DARMO saya sekaran sudah bisa buka toko sendiri dan bahkan saya berencana ingin membangun hotel dan itu semua berkat bantuan AKI DARMO,saya tidak pernah menyanka kalau saya sudah bisa sesukses ini,atas bantuan AKI DARMO yang telah memberikan nomor selama 3x putaran dan alhamdulillah itu semuanya tembus bahkan beliau juga membantu saya dengan dana ghaib dan itu juga benar benar terbukti, AKI DARMO juga menawarkan minyak penarik kepada saya dan katanya minyak ini bisa digunakan untuk berbagai jenis keperluan dan baru kali ini saya temukan paranormal yang bisa dipercaya,,bagi teman teman yang ingin dibantu untuk dikasi nomor yang benar benar terbukti tembus atau dana ghaib dan kepengen ingin membeli minyak penglaris jualang silahkan hubungi AKI DARMO di 082-310-142-255 ini benar benar terbukti nyata karna saya sendiri yang sudah membuktikannya –ATAU KTIK ALAMAT BLOG AKI -http://pendidikan-merangin.blogspot.co.id