Monday, April 18, 2011

mari menghitamkan muka!!

k, tittle for today..mari menghitamkan muka..It's really remind me back during secondary school..oh my beloved 'SLISS'.. ms nie memang sangat aktif aktiviti2 kawad nie and one of my friend said that 'dah mcm gi sekolah kat afrika lah tengok muka semua org'..ha..ha...memang ada rs marah ms tue tp bila di kenang balik, sangat seronok berkawad bagai nak gila..pagi+ptg+mlm in way to approve ourself to be the best competitor in state level (nie cite ms for, 4, 2001) & at that time, I know about Mar's school ( cause kami kalah dgn sekolah dia di sebabkan my friends yg merangkap ketua bukan seorg yg berpangkat besar dlm badan berseragam itu)..it sooooooo unfair!..dah lah cite tue pun almost 10 years ago..tak baik di simpan dlm hati..








k, move to my aim..mahu cite pengalaman bermain2 pantai di bukit keluang, besut, ganu kito (gi with kuzek's alza, 15/4/2011, on friday)..k, it really nice place to take pic, nice beach, pantai yg bersih pendek kata it's really nice..tp x semua perfect (like human too), mainly regarding to surau (sangat x terjaga..). tandas dia ok & persekitaran perlu diupkan dr segi kebersihannya..k, lah malas nak story, let see these pictures... Percutian ini di ikuti oleh me, ain, presenting our new housemate Oh (first time dengar along sebut nama minah nie, mati2 ingat dia nie chinese guys, pastu fikir2 takkan along nak stay dgn guys kat bilik siswazah, so assume maybe 'she' dan berbangsa cina & when the first time along officially introduce her to me.. memang nak gelak terguling2..nie rupanya oh aka nur firdaus isa) & che wan (bertambah lagi seorg bdk kuala kerai kat umah ni)..bersama2 2 org bodyguard kuzek aka our driver & kopang (lama x jumpa kopang....). Oh ya, keadaan yg sangat panas+berangin sampai nak mkn pun susah +sampai terbakar muka aku aka hitam..x pe de bella kan ada..he..he..


Gambar kiri: ain, che wan & oh br selesai menunaikan kewajipan terhadapNYA walaupun keadaan surau yg kurang baik. Gambar tengah: pemandangan yg indah di tepi surau..Gambar kanan: pemandangan menarik di sekitar bukit keluang, tp 'bro' mana pulak aku tersnap gambar dia nie..hm..hm...

Gambar kiri: me melawan angin utk membaca newspaper. Gambar tengah: our bodyguards, kuzek& kopang..Gambar kanan: in the cave berehat sebentar drp cuaca yg toooooo hot!!



Gambar kiri: oh,jgn terjun..kuzek, sila ambik gambar oh secepat yg mungkin..mcm patung dah tengok..Gambar tengah:us Gambar kanan: penghuni pt1201 di bukit keluang!








k, jumpa nanti utk aktiviti2 yg lain...see again for next entry!!

6 comments:

Mohd Norizwan said...
This comment has been removed by the author.
gha said...

haha!aku teringat jugak aktiviti outing ke pekan sg besar,pastu kena jalan jauh giler dari sekolah ke jalan besar tengah2 hari time matahari tegak ats kepala...itu pun satu faktor penghitaman kulit gak...kui3

ainzfathma said...
This comment has been removed by the author.
hasnah said...

gha: betul2..aku sangat merindui zaman itu walaupun sangat penat+panas..adik2 aku yg kat sliss dah x rs apa yg pernah kite rs..

ain: bella aku kan ada..jgn risau..everything will be ok!

Ctyquest said...

cantik la tempat tu hasnah :)..
(jeles ni)

hasnah said...

he..he..memang canti ct..
p/s:bunga ct pun lawa!!