Tuesday, August 23, 2016

olimpik rio 2016

assalamualaikum

Olimpik rio 2016....tamat akhirnya...ok, caused I have 3 brothers, and malas nk berebut tv, makanya layan sajalah channel sukan ni...and yg betul2 game I watched were final man double badminton, semi final man single badminton, final man badminton, last day of balapan event....

ok, sorotan and pendapat peribadi about rio...words i can said was it's not our time yet...ya, meman sedih tp I know all the atlit yg bertanding had given their 110% but it's not our rezeki yet...watched the men single semi final between lcw and lin dan...memang thump up...diaorg memang lagendlah...so, professional and hopefully one day, I able to see their child play badminton together...when? haha..I don't know..and when the man double play, it seem like the gold medal was in our hand...but..it's not the time yet..huhu..sumpah sedih wei..sikit lagi and bila lcw nampak keletihan di akhir2 game lawan chen long..memang gold medal is not ours yet...begitu juga dgn mix double..thump up and memang tidak diletakkan harapan pada mulanya...caya lah korang...and the best moment was malaysia play 3 out of 5 games during final...memang semacam je kan pencapaian diorg...korang memang best

x lupa juga buat penerjun (perak) and our rocket man for the bronze....dgn saiz kecil berjaya mengayuh basikal dgn mantapnya...thump up...and to duo penerjun caused berjaya membuat terjunan dgn hebatnya...

sukan...perkara yg berjaya menyatukan byk bangsa...parti yg bermasam muka and topik perbualan yg best dgn org yg baru korang kenal....hopefully in next 2020 in tokyo...kilauan emas yg di impikan for more than 60 years will be reality....

congrats to Malaysia team to the best achievement in Olympic and hopefully it will be upgrade in next 2020 Olympic...sama dgn misi Malaysia mencapai negara maju 2020...hope the program yg di aturkan oleh MSN, boleh membantu atlit kita mencapai kejayaan

p/s: sepanjang olimpik ni, paling kagum tengok atlit wanita drp spain utk acara lompat tinggi final...dgn pakai spek hitam, rantai and gelang and paling penting b4 terjun tu, dia buat pergerakan jari dia ke arah tempat yg dia nk lompat...menarik gila...and the best part was she was 37 years old and still fit and most important thing she won gold medal....thump up

ok, thanks for reading....take care<->    

1 comment:

Prediksitotokuda 4d said...

DARI PAK SUNANG Syukur alhamdulillah saya ucapkan kepada ALLAH karna atas kehendaknya melalui AKI DARMO saya sekaran sudah bisa buka toko sendiri dan bahkan saya berencana ingin membangun hotel dan itu semua berkat bantuan AKI DARMO,saya tidak pernah menyanka kalau saya sudah bisa sesukses ini,atas bantuan AKI DARMO yang telah memberikan nomor selama 3x putaran dan alhamdulillah itu semuanya tembus bahkan beliau juga membantu saya dengan dana ghaib dan itu juga benar benar terbukti, AKI DARMO juga menawarkan minyak penarik kepada saya dan katanya minyak ini bisa digunakan untuk berbagai jenis keperluan dan baru kali ini saya temukan paranormal yang bisa dipercaya,,bagi teman teman yang ingin dibantu untuk dikasi nomor yang benar benar terbukti tembus atau dana ghaib dan kepengen ingin membeli minyak penglaris jualang silahkan hubungi AKI DARMO di 082-310-142-255 ini benar benar terbukti nyata karna saya sendiri yang sudah membuktikannya –ATAU KTIK ALAMAT BLOG AKI -http://pendidikan-merangin.blogspot.co.id