Thursday, October 13, 2016

movie review: deep water horizon

assalamualaikum


haha...review movie lagi...deep water horizon...napa i terjebak tengok cite ni? haha...sebab i suka dgn lakonan watak utama cite ni: Mark Wahlberg...ala yg berlakonan cite shooter, transformer etc...and tak tahu pulak pada mulanya this movie was based on the true event or story...patutlah org komen sapa2 yg kerja kat pelantar minyak kena tengok cite ni...and my big brother who taught something related to petrol subject (i forget the name of the subject) asked his student to watch it

this story started with the hero and some of his friends went back to deepwater horizon after their off duty...pada awal cite ni dah tunjukkan ada keretakan pada simen yg menampung deepwater horizon ni...tetapi tidak diambil serius..bila ditanya, yg tukang periksa tu x nak bgtahu exact status mengenainya....and bila pekerja-pekerja ni nk sedut minyak tu, salah satu pressure mesin telah menunjukkan ada masalah tetapi masih di ambil x peduli..lagi2 company yg berurusan dgn deepwater horizon..bp. no wonderlah station minyak bp sekarang x byk...maybe masih struggle atau sedang di belenggu hutang after bayar pampasan pada pekerja and family yg terlibat...entahlah...maka, bila perkara pressure ni di ambil x peduli, tekanan minyak/lumpur yg dipam ke deepwaterhorizon bertambah dan semakin x boleh di control hinggalah menyebabkan kebakaran.....cite ni jugak menceritakan pasal cara diorg nk selamat kan diri sendiri dan bagaimana yg terkorban tu menemui ajalnya....di sebabkan kes berkenaan....terjadinya limpahan minyak yg banyak perairan tu and mengambil masa yg lama utk dibersihkan


the poster

limpahan minyak

moral drp cite ni: safety first...kalo korang rasa ada something sgt pelik....jgnlah teruskan niat anda tu...better tanya a few opinion org yg berlainan....SOP juga perlu ada dan perlu dipractice...i bg 4 starts for this story

ok, tq for reading and take care ^-^
  

1 comment:

Prediksitotokuda 4d said...

DARI PAK SUNANG Syukur alhamdulillah saya ucapkan kepada ALLAH karna atas kehendaknya melalui AKI DARMO saya sekaran sudah bisa buka toko sendiri dan bahkan saya berencana ingin membangun hotel dan itu semua berkat bantuan AKI DARMO,saya tidak pernah menyanka kalau saya sudah bisa sesukses ini,atas bantuan AKI DARMO yang telah memberikan nomor selama 3x putaran dan alhamdulillah itu semuanya tembus bahkan beliau juga membantu saya dengan dana ghaib dan itu juga benar benar terbukti, AKI DARMO juga menawarkan minyak penarik kepada saya dan katanya minyak ini bisa digunakan untuk berbagai jenis keperluan dan baru kali ini saya temukan paranormal yang bisa dipercaya,,bagi teman teman yang ingin dibantu untuk dikasi nomor yang benar benar terbukti tembus atau dana ghaib dan kepengen ingin membeli minyak penglaris jualang silahkan hubungi AKI DARMO di 082-310-142-255 ini benar benar terbukti nyata karna saya sendiri yang sudah membuktikannya –ATAU KTIK ALAMAT BLOG AKI -http://pendidikan-merangin.blogspot.co.id