Tuesday, April 28, 2015

pesta buku 2015 & avengers

assalamualaikum
 
Kuala Lumpur international book is coming back..and always at the same place, PWTC..and for 2015, it was started 24/April until 3/5 2015...ok, it took about 2 years for me to come back again to pesta buku and this time cause I want to accompany kak di. kak di was buying books for her student and I must agreed that students or teachers (either u full time or tuition teachers)..the books were way to cheaper compare at the store and u can get serendah RM2 for buku latihan and rm6 for buku rujukan...semua ada..just korang kena rajin cari je..alang2 zaman2 gst ni..memang to worth go there, bukan? boleh boring byk2 and silap2 bwk beg Tarik sekali...br masyuk...and to kaki2 giler baca novel, mcm I (kegilaan dah semakin berkurangan)...jom lah ke sini...memang berbaloi2 and ada sampai diskaun to 30% and ada yg lebih...lagi2 kat booth kaki novel...just yg x bestnya for booth kaki novel & karyaseni..booth was to small...I think is better for them to do like what karangkraf did...sewa hall yg besar and it was easy for visitor to choose the book and also for payment...most of the payment sangkut kat baucher buku...melambatkan sedikit pembayaran and bagus jugak kalo boleh buat 1 kaunter utk pembeli yg membuat pembelian dengan baucher buku...idak gitu? utk bed time story pulak...ada buku di jual serendah rm1...kat mana? korang kena rajin cari jugak...exercise sikit...and mcm biasa, parking sangat payah ya kalo time pesta2 kat pwtc ni...so u can go there with public transport either ktm (to putra station) or star lrt (to putra)...so, ikut lah mana korang nk...x de sapa nak melarang....utk segala info for pesta buku ni..korang boleh terjah ke FB diaorang...just search pesta buku 2015 (kalo x silap)...kat situ korang boleh cr layout booth yg ada and menjimatkan masa korang...x perlu gi setiap floor..
 
and cite yg menghimpunkan semua adiwira...well it not all but almost lah yg best2...sudah kuar..the avengers: age of ultron..di mulakan dengan avengers menyerang kawasan musuh yg ambik cokmar adik thor aka loki...and ada extra 2 adiwira baru dlm cite ni...and pembantu iron man dpt badan baru...x best lah kalo cite semua bukan? kena gi tengok cause sedang giat di mainkan...I & kak di tengok kat nu sentral and tu pun kitaorg dpt tmpt 3 dr ddepan...ok lah tu...sapa paling best dlm cite ni..I will say iron man..lawak memang sempoi and asyik mengenakan yg lain lg2 captain America and dlm cite ni br I knew why black widow tak couple dgn eyehawk...action cite ni memang best..kalo x best, Tarik balik tittle cite adiwira tu...overall cite..ok and boleh layan lah..bak kata org x rugi lah membelanjakan duit menonton...
 
ok, that's all activity for last weekend...tengah pulun siapkan proposal ni, bila nak habis pun x tahu...ok, ...it is not an easy way to be successful person..have to be patience and always pray for ALLAH guide
 
ok, thanks for reading..da..da...  
 
  

1 comment:

Normazila Nawawi said...

Assalam.sis tinggal sg buloh area mana.saya tinggal sg buloh jgak.tq
imtinandarwisyah@gmail.com