Friday, November 14, 2014

Coret coret wedding Ima & Rifae

Assalamualaikum

Lama tul x update blog..so, kalo dah lama x update means x de cite atau sibuk atau mungkin buat2 sibuk..haha..cuaca yg x menentu ni mengingatkan sy pada kehidupan di kelantan..a few days without sun..mcm duduk kat kutub (gaya pernah duduk kat kutub ye)..tengkujuh is coming back...musim cr payung+berhiberasi+malas nk jln2 ms kat kltn dulu...

ok, back to the main topic...ima wed on 8 November 2014..alhamdulilah, dengan sekali lafaz ima dah kawin...sekali lagi..wow!!Ima dah kawin...ok, yg ni percaya cause kejadian berlaku depan mata..start tok kadi bg mukadimah yg panjang lebar (ni paling panjang pernah di dengari..lama giler), akad nikah & batalkan air sembahyang...

apa yg berlaku mlm b4 hr kejadian? me, eni & efi gi ambik brg hantaran ima kat shah alam kat cahaya alam(memang x pernah msk pun kwsn tu...first time jejak)..oh, man gi shah alam hr jumaat di kala hujan turun x henti2 agaklah mencabar dgn jem nya...nasib akak tu pun ada hal..so, boleh lah dia tunggu kitaorg gi kedai dia...dgn 9 hantaran with fresh flower...memang x lah muat 1 kete kan? haruslah tunggu yam & adik from johor and of course jem kat seremban..seremban tu, memang sokmo jem..jadinya mkn kat warm warm chicken chop...mula2 pelik gak, napa warm warm chicken chop..haha..lps habis mkn br dpt pikir...dia memang hidangkan chicken chop korang dlm keadaan warm warm x hot mcm biasa and the consequence is chicken chop tu kureng sedap sikit (sy suka mkn chicken chop yg panas2 sikit)..haha...and after yam sampai and bersungguh-sungguh menjaga hantaran agar x jatuh drp dulang ( I follow yam's car)...although memang ada yg terguling...haha..sorry ima, memang x sempat nk selamatkan...kami sampai kat opis ima kul 12 am..

keesokkan paginya, bersiap2 for akad nikah & resepsi...berlangsung kat area tmn melawati..wisma LJT..keadaan dewan, well...mcm2 ala2 garden cause kat atas syiling dewan ada langsir putih with tumbuhan palsu warna hijau di sana..pelamin was gorgeous + cantik and nice...makanan..memang superb plus ada aiskrim..siap org yg buatkan aiskrim tu ada basikal nk letak aiskrim dia kat belakang...

well...apa peristiwa lain yg berlaku ms majlis...pasu besar pecah, nasib x kena budak yg langgar tu..dah lah tinggi...main kejar2 kat dewan tu...nasib, pekerja dapat mengawal keadaan, ganti with new one..hish..hish..

ok, picture time. kredit to eni, kekawan ima
br sampai dewan with hantaran...meredah hujan mengalih hantaran from opis ima ke dalam kete...yeh!!

for akad nikah

banting majlis

hantaran ke dua belah pihak..ima side at the left-9 dulang & rifae side at the right-7 dulang

majlis akad nikah..ayah ima nikah kan sendiri...

si puteri melihat puteranya ms akad nikah

ni hantaran yg i angkat..lupa nk bgtahu..ima punya dulang jenis tembaga yg kuning tu..plus fresh flower..span lagi..ok, keberatannya..hehe...boleh tahan lah..I memang doa agar kek tu x jatuh ms diangkat plus cepatlah letak balik ke bawah...lagi2 ms jln slow mengiringi pengantin ke dalam dewan utk majlis akad nikah. tudung terkena sikit krim kek ima..haha..out of control..sorry ya ima kalo ada i dah buat huge kecacatan kat kek ko yg cantiks ni...

ye!!diaorg dah kawin

buat apa tu?

melayan peminat nk ambik gambar....tp pengantin nk tukar baju cepat2 ni utk majlis resepsi

dah tukar utk majlis resepsi di mulakan dgn salam restu oleh family di kedua-dua belah pihak

keadaan dewan

kedatangan pengantin di dahului oleh si cilik

di atas pelamin

me & ima..ala gambar gegar..huhu

kekawan saya. from left: eni, pengantin-ima, efi & yam 

pengantin tunggu suami & peminat nk bergambar..hehe

kami....


sorry semua, gambar kurang memuaskan...gambar2 di ambil guna handset je..tunggu gambar from yam & official photographer ya...

ok, ima dah kawin...dah caya ima dah kawin...happy for both of you..minta maaf kalo ada terbuat silap sepanjang bantu korang sepanjang majlis walaupun sebenarnya x de lah membantu sangat..haha..moga pernikahan ni kekal until jannah, enjoy your new tittle as husband & wife, jgn marah2 satu sama lain...marah2 manja x pe...take care of each other, having a lots of cutes babies yg soleh & solehah...and for most jgn lupakan aku & ada job kosong for part time don't forget to contact me...hehe....

masa kenduri ima, terserempak dgn org yg dah lama x jumpa kat uitm sg buloh....rupanya sepupu ima...what a small world 

me & atifah & baby...mesti baby dah lahir kan atifah cause ms dia dtg hr tu dah over due and baby dia same age with ju's baby....


ok, it's the first wrap up for ima's wed...tunggu gambar yg lagi cantik drp yam & O.P...sapa official photographer ima, I will tell u guys soon....

ok, see yo ^-^

2 comments:

ima zahra said...

panjang lebar nye post... tq senah..!!!

aku tak pecaya gak aku dah kawen. hahahaha..

ouh..banyak tragedi behind the scene rupanya. thanks so much. ko sgt2 banyak membantu..

nanti aku tolong kau pulak !

hasnah said...

haha...percaya lah ko dah kawin..haha..no big deallah ima..ok, wait for ima's junior