Tuesday, September 30, 2014

bermain2 di tasik titiwangsa KL

assalamualaikum....

seperti tajuk di atas...semuanya started by kak diya cause dah lama kitaorg x jumpa and kebetulan muni kata dia nk gi bersenam2 dgn kwn dia but since now days every evening mesti hujan...makanya disarankan sila lah berjalan2 atau mahu melakukan aktiviti kuar umah ni waktu pagi ya..ok, back to the topic, why titiwangsa sedangkan ada tasik lain kat kl ni...cause I nak main2 dlm main mesti paddling or kayak...either one

makanya, bertiga lah kami [ikin went to turki last week (27/9/14), so cannot join us] went to titiwangsa...alhamdulilah, good weather....x terlalu panas and there were a lot of people at that lake...got wed  event, maybank staff event and also staff for tomorrow event (28/9)-because of the world hearts day....maka  berlari lah kami mengelilingi tasik....running? x lah...it was more to jog and the best part was...paddling...penat wo...mcm exercise peha dah rasanya..so, for padding ni, 1 bot yg leh muat 4 persons was rm3 for 30 minutes...but believe me, kalo korang mengayuh dengan semangatnya...x sampai 30 minit nak naik...k, first time kot, maybe next time boleh digandakan usaha...besides paddling, ada belon yg korang leh msk dlm belon tu and bermain di atas air...aku pun x ingat what was the name but the fees was rm10 for 15 minutes

selain tu, kalo rs nak cycling atau main roller blade pun boleh...but x tahu harga berapa...korang leh cari kat area tasik...round2 dulu 1 tasik...and for kids, ada playground yg best and a lot of slide...ada kandang kuda and for peminat lumba kete...kete mainan yg kecik tu yang boleh ada remote atau korang ada kete mcm ni, kat sini ada track nya..

picture time-kredit to kak diya & muni
kayuh lah...mr berkayuh..tp awal2 dah di warning-don't paddle sampai kat air terjun tu

me & muni...muni kemudi and sesama mengayuh..kak diya-camerawoman

ni adalah tasik titiwangsa...


syurga kanak2...

jom jalan2

apa lagi...jln2 sambil menikmati ciptaan Allah dan menghargainya....bersenam utk kesihatan bersama

ok, take care


2 comments:

Unknown said...

Sorry nak tanya yg sewa basikal roller blade kayak semua tu pagi dah buka ke?

Ain Sufiza said...

Sorry nak tanya yg sewa basikal roller blade kayak semua tu pagi dah buka ke?