Thursday, August 16, 2012

puasa 1433

Assalamualaikum..........
kembali menulis di kala hati terpakse berbelah bagi either need to work or just taking a rest and wait for next morning b4 i will going back for hari raya...(menulis entry sambil otak penuh dengan lirik lagu 'balik kampung')..well...sebab i'm still single, please ask me where I will celebrate hari raya..ya, salah satu kelebihan utk single: x perlu berantam and vote which kampung you will going back for hari raya..

k, puasa kali ni...most of the time I just bought it from bazar ramadhan di add with ain's delicious food...thanks ain sebab masakkan utk sahabat anda I malas memasak ni..rasanya sepanjang puasa ni, aku hanya masak sayur & nasi goreng sardin..ha..ha...quite lazy right?

k, kekadang...x jugak mkn kat rumah...bosan gak lah kalo dok mkn kat umah je kan...so, di entry ni di reveal tempat2 ifftar utk ramadhan kali ini...k, started with:
   Keng Som restaurant yg terletak di jalan sultanah Zainab, KB..and thanks a lot to our new housemate, anis for your treat..tp anis nak gi dah after raya..she just came back to Malaysia for her vocation as she still study in USA...k, overall makanannya ok lah, tp x mcm yg di bayangkan oleh yana & yana pun mengakuinya..the food was quite different compare her previous came. well hari puasa +kena msk utk quantity yg banyak kot..jadi di maafkan ...and there were a lot of people during ifftar.

Next stop..

kali ni, tiba2 rs nak ke sana...ajak yana & che wan...tempat favorite semua org..
 ha..ha....KFC..bagus bukan???

Pastu...peristiwa paling lawak sepanjang bulan puasa ni...sampai kena mkn + berbuka di dalam kete...sebabnya..lambat book tempat..ha..ha..& moral of story:ms bulan puasa ni, sila book tempat yg anda nak mkn asap..no walk-in please...so, lepas penat pusing2...last2 gi ke kedai penyanyi terkenal antrabangsa..tempat makanan kesihatan sekiranya mkn pada quantity sepatutnya...he..he...presenting
 pakcik kenny rogers!!oh lupa pulak, thanks pada cik yg belanja sy ye...tq so much!!!love you...

Next...

tempat ni, nak kata baru...boleh lah...sebab mcm ramai yg x perasaan kewujudan tempat ni...terletak di highway salor-pasir mas...makanannya SEDAP (pada tekak aku lah)..lagi2 kerabu mangga+tom yam..ke sana sebab menemankan muni for her school's reunion...and thanks to 'encik' yg belanja kami.. memperkenalkan:

Rangnok restaurant: very nice place..toilet yg besar+bersih and got surau..tp yg kurengnya, pintu msk surau ada 1 je...laki & perempuan kena msk ikut laluan yg x sama..tp surau dia besar & ada tempat ambil wuduk sekali kat sana...best bukan kalo nak lepak lama2

k, lastly...tempat yg terakhir utk berbuka pada puasa kali ni...dekat je..malas nak jln jauh2. selalu gak pegi kalo x puasa pun...

mkn kat makcik ani with muni, ain & che wan...last day puasa utk tahun ini di kubag kerian..

sebenarnya, ada 1 tempat agi..mkn2 dgn gang2 kumon...kat ingat kat mana...sorry ya guys!! and the annual event in genom...ifftar..byk sih makanan masa tu..k, x leh nak cite lagi cause kena cr gambar nya dulu...

k, penat cite pasal2 makan...nak ucap tq so much.............pada tukang sponser..k, mkn di luar memang best tapi kena beringat sikit cause harga akan meningkat compare hari biasa, need to book, paling penting try cr yg ada surau supaya x terbabas solat maghrib..x pun, blk cepat2 atau singgah mana2 utk solat ya..and jgn mkn dgn byk ye...nanti x larat nak jln...

k, nak ucap selamat hari raya maaf zahir & batin...hati2 memandu pada sapa yg drive dan uncle2 bas, hati memandu ya (merujuk pada bakal pemandu trans nanti)..

jumpa lagi ^-^

1 comment:

khairulzchenko said...

has, cepat balik. haha