Tuesday, October 5, 2010

raya & puan julia!!


sungguh lambat entri baru nie msk..ditambah lab work yg x pernah habis serta sikap diri sendiri yg payah utk dihindari..ada 5 huruf M.A.L.A.S.ha!!ha!! wahai kekawan dan sesiapa yg membaca entri ini, apakah ubat yg paling mujarab ya..kalo ada sila pos pada saya..insyaallah sy amalkan...

baiklah entri kali nak cite pasal R.A.Y.A..alhamdulilah sudah 25 thn menyambut perayaan ini..seperti biasa menyediakan 2 pasang baju utk diri sendiri disamping memborong tudung2 serta kerongsang2, serunding dr kelantan..haiya, nielah nasib dok kelantan..tolong memborong utk semua..tapi x reti nak borong apa utk guys kat umah..maafkan kakakmu ini...raya seperti biasa ke rumah saudara mara dan tahun ni duit raya..adalah..tapi x lah sebanyak kecik2 dulu..bestnya kalo dpt ku putarkan ke ms dulu...yg menariknya tahun ni adalah reunion ssk batch 1992-1997 yg diilhamkan oleh saudara faiz..lama x jumpa mereka yalah aku sekolah menengah pun bukan sama dgn geng2 sekolah rendah dulu..juga terjadinya perkumpulan kami tiga sahabat yg selalu menganggu ketenteraman awam semasa di sksu..me, fad dan fizah..kalo kak ela ada lagi best, tp kak ela demam..hope next reunion leh ikut tau & hope ramai lagi yg leh join reunion ini...memang muka masing2 terutama yg boys nampak lain..lain...sangat. yg cute dulu tak ramai berjaya memaintainkan kecutaannya..ha..ha...sian fiza, kena jadi tukang remain balik aku & fad..overall, majlis memang happening & best..hope lepas nie ada pulak reunion sek menengah pulak..bila? aku pun x tahu cause tukang pengilhamnya pun x de..just wait and still waiting...dan hope sangat tahun depan along & kak lin and of course my beloved azam & iman can join us for hari raya celebration...(cause both of you kecik lagi...so, duit raya x leh banyak & in RM ok).raya tahun nie juga sempat mencuri ms beraya with kak ela merayau kerumah syahida (yg bakal bertukar title 20/11 nie), rumah aini sarmani, shima amzah, muna & farouk..sebenarnya nak beraya lagi, tp sejak dah besar2 nie semua org sibuk bekerja..dan ms singgah mahu beraya tp semua telah pergi menjalankan tugasan masing2...ha..ha..inilah kehidupan seorg manusia yg masih bergelar student. dikala semuanya telah bertugas, masih bertapa di rumah sendiri...

Gambar kiri: me with my siblings berlatarkan sawah padi yg kering-kontang..ha..ha..Gambar tengah: Kami diawangan..he..he..nie kalo gerak belakang sikit, confirm masuk parit..thanks to jijah cause picture nie memang lawa..Gambar kanan: d girls without me di rumah wak rop. sy nie ada keturunan jawa so, wak tue bermaksud pakcik/makcik..




Gambar Kiri: cik maznah dgn bunganya yg dicuri dr umah wak..sampai rumah layu semua..nasib baik kakak2 sepupu x dtg rumah kite cr bunga tue, kalo tak ko jawablah apa yg patut ya..Gambar tengah: me & cik maznah..sejak besar2 nie memang agak rapat dgn dia walaupun keje dia 24 jam mengepaw duit aku..nasib baik aku jarang balik..ha..ha..Gambar kanan: suku family with busu, our sepupu belah mak yg paling kecil..tembamnya dia & nenek...






Gambar kiri: kami bertiga setelah lama x bergabung..he..he..fad is a teacher, me sambung master di USM & fi keje di damansara..ajak aku ke damansara selepas habis belajar nie..Insyaallah aku gi kalo aku dpt keje kat sana. Gambar tengah: antara yg hadir, yg tengah tue dida baru je bertunang dgn ejal..tahniah!!Gambar kanan: misi mengacau zohdi mkn..si ridwan nak ikut menyelit jugak..suka hati ko lah ridwan..



Gambar Kiri: Kami batch SSU (1992-1997) & SSB (1998-2002)..mahu join reunion lagi!!seronok...Gambar tengah: di tengah keasyikan berborak2..Gambar Kanan: Kami bertiga lagi di saat parti membungkus makanan..


balik dr berhari raya dr sg besar, hati berbelah bagi mahu ke msu (for lunch ceremony & teringin mahu memasuki banggunan baru msu) atau ke rumah julia (for her wedding ceremony) or lagi senang bertapa di lab...setelah diambil kira kepentingan, kemudahan dan segala ke..ke.. akhirnya memilih utk menyaksikan majils persandingan julia di raub, pahang yg terletak hampir 6 jam perjalanan dr kubang kerian. bertolak 1 hr awal bersama huda, ina, ct, fawaz dan din, kami bermalam di gua musang (dirumah ina for girls dan boys di pekan gua musang). gua musang nie x lah besar mana pun pekannya. lagi besar lagi pekan sg besar..ha..ha...tapi yg lain nya pekan nie ada stesen keretapi..bila lah kat sg besar nak buat stesen keretapi ya..mimpilah..mustahil benda tu akan berlaku..hm...julia yg kini telah bertukar title ke puan julia kelihatan sangat lain drp rupa asal yg biasa di lihat di lab..honestly, lagi suka dia makeup biasa..tue kalo dilihat secara live. tapi bila tengok gambar melalui kamera yg di ambil, nampak ok pulak...mungkin teknik permake-up kot..overall (asyk overall je kan keje aku nie), majlis pn julia & en chairul nice & simple..buat julia & chairul moga bahagia dunia & akhirat..lupa pulak nak cerita..utk majlis ini, wakil2 drp kelantan both from genom & ppsg semuanya berarak ikut pengantin lelaki...kami yg wanita ini membawa brg hantaran drp pihak chairul kpd julia..berat jugaklah pa tue..nasib baik x de sebarang kepatahan tangan dilaporkan oleh pembawa barangan...he..he..


Gambar kiri: us from kelantan with pengantin..Gambar tengah: bergambar di pintu gerbang perkahwinan julia & chairul. Gambar Kanan: Hantaran dr isteri kepada suami..ungu disebelah jue & merah hitam di sebelah chairul..
Gambar kiri: kami bergambar with pengantin lelaki..hm..nampaknya chairul diapit oleh ramai wanita ya...Gambar tengah: pengantin di arak bersama2.Gambar kanan: di atas pelamin impian jue & chairul...


alhamdulilah tahun ni berjaya menghabiskan puasa 6 hari di bulan syawal..banyak tul dugaan. yalah jamuan sini, jamuan sana...raya kan setahun..ditambah dgn kelas intermediate biostatistik yg menyediakan juadah yg sedap utk dimakan..yam..yam..he..he..kelas nie, oklah..ada jugak lah dpt difahami. but setiap kali prof syed hatim akan kata "biostatistik is easy", oh prof...i don't think so...rasanya mungkin jugak pihak ips perlu menyediakan kelas yg khusus utk kiteorng postgraduate, so x de lah dlm 1 minggu dipenuhi pelajaran yg supposely diajar dlm 1 tahun...he..he..tp namanya pun bengkel kan..apa2lah..


ok, sampai sini je utk bulan nie..rasanya nak giat kan ms berbloglah cause 'muka buku' dah kena blog kat sini...lagipun rs mcm lama sangat lah kalo update 1 bulan sekali..takut ada yg tertinggal. tengoklah bagaimana kerajinan ku nanti...he..he..anyway, my darling is coming back & kena work harder...muka nie pulak tiba2 naik merah2...mungkin kena stop guna pencuci susu kot...cause lepas guna tu, naik2 tiba..sabar je lah...ok, mari kite berusaha bersama2..target before the end of this year:

1. send intro chapter to bos...
-ha!!ha!!memang mempunyai kemalasan dan sedang berusaha melawan kemalasan ini...buat2 x sambung2..cepatlah proses penyambungan berlagsung..

2. send manuskrip ke bos and try to publish
-dah send. tengah correction...cepat betulkan..kena ada paper b4 angkat notice nie..

3. finish lab work pada tau b4 31/12
-sedang berusaha sedaya upaya...hope everything will be ok!
ok...jumpa lagi di next entri!!

3 comments:

khairulzchenko said...

hi !

just singgah blog kamu
follow blog aku

arjunamalaya.blogspot.com

hasnah said...

ok, mesti aku follow punya kalo sempat. ko tukar no ke? cause aku call hr tue x dpt. ko keje mana ya skrg?

maznah said...

ya..saya suka mengapau duet akk saya sorg nie..kerana akk ni baik..hihihi