Friday, March 19, 2010

Februari 2010

Minta maaf sangat2lah cause every month entri akan masuk agak lewat..napa ya? ha..malas lah nak cite benda yg sama.. hidup nie memang cepat berlalu and sedar2 dah banyak bulan yg ditinggalkan sejak 2010..makin besar nie terasa makin cepat masa berlalu...alangkah baiknya jika masa boleh diundurkan... saat masa bermain dengan banyak...tiba2 teringat kat eha...cik eha, bila mahu ke kelantan?..


Februari nie... apa nka cite ya?sekejap, kena belek kalendar atas meja cause semua aktiviti dicatatkan di sana..secara rasminya, aku mengumumkan semua kerja dr mmed and ippt telah selamat ditamatkan dengan penghantaran segala reagent2 di sana..akhirnya!!dan secara rasminya, saya akan menumpukan segala kerjaya saya bagi menamatkan master dan hopefully dapay disiapkan pada masa yg ditetapkan..insyallah....amin...penat jugak sebenarnya terkejar-kejar antara hematology lab, blood bank and genom...and hopefully segala yg dikerjakan selama nie akan berhasil..



5/2 hari tue, disamping birthday my mom 'hapi birthday mak' yg ke-56, kak fini, tasya and me pergi menyertai aerobaton yg diadakan di kompleks sukan USM, kelantan nie..memang sangat happening event tue walaupun terpaksa bersenam selama 2 jam tanpa henti (ada berhenti dalam 1-2 minit setiap 30 minit, gila ke kalo x berhenti...memang ramai gak lah yg kena masuk a& e kejap lagi)..makcik2 yg sangat vogue dr segi pemakaian, muzik yg sangat happening (sampai terasa aku kat kelantan lagi ke), instructor yg memang gila (paling suka segment ke-3 bersenam ala2 tinju & segment ke-4 menari habislah, sapa kata lelaki x leh jadi instructor utk semanaerobik..) pendek kata memang best!!walaupun me & tasya x menang (ada pertandingan utk aerobaton nie, cara dinilai memang x tahu) tapi kiteorg x kisah....tahniah utk kak fini cause menang utk aerobaton (actually saya target akak dapat wang tunai, tapi dapat hamper pun ok, leh makan....)hope tahun depan leh join lagi...just wait and see..ha!!ha!!




Gambar Kiri : us with MCD maskot, sian dia..ramai betul org nak bergambar dengan dia..budak2 pulak kejar dia dalam dewan badminton nie..Gambar Tengah: sejurus selepas habis aerobaton..penat tapi best. Gambar Kiri: Us again..yg nie kelakar..banyak kali ambik gambar guna kamera tasha, tangan semua org menggeletar after aerobaton..tangan aku jangan citelah..at last nie gambar yg paling menjadi...ha...ha..


14/2, selain valentine day, aku terpaksa duduk umah sorang2 cause my housemate kembali ke tempat asalnya..mulanya ada ami & mar tapi kedua2 mahu pulang...aku, aku x balik cause aku dah beli tiket utk pulang bulan 3 nanti..takut? ada sikitlah..tapi kuatkan hati jelah...lagipun aku kejar masa utk siapkan lab work nie...jadi..tiba2 teringat 1 lagu,'berkorban apa saja, rumah ataupun lab work, ha!!ha!! malam masa aku tengah dok sorang2 tiba2 aku dapat sms. 'ada kat rumah tak?berapa org kat rumah?' aku pun dengan senang hati menaip 'sorang je..napa? nak dtg ke?' kawan aku (acik nie member sekolah rendah sampai menengah, memang rapat sampai sekarang..) 'nak dtg esok'..aku pun apa lagi..ha!!ha!!ada jugak lah org temankan aku..kalo tak tv tengok aku, aku tengok tv..aiyah..sangat bosanlah...nasib baik ada kawan....acik nie dtg kelantan utk test baju pengantin dia belah sini..hapi for her cause jodoh dia sampai, cite seterusnya akan diceritakan di entri akan datang...tunggu...

28/2 jugak menyaksikan jiran sebelah rumah aku pun mendirikan masjidnya..sorry, x datang..takpe wakil dah antarkan.. Gambar kiri: pengantin with her friends and sisters..






rasanya, tue je entri utk kali nie...jumpa next entri..adios!!!

3 comments:

Farid Fernandez said...

semoga sukses dalam dunia blog!

shoutulnisa said...

ala kak hasnah...kita pom nk aerobic gak waaaaaaaa...semua napak dah slim2 skrg..akma dah %^&* skit hahaha....hari tu kita g genom tapi rani kata uols semua kuar g aorobic.

hasnah said...

iyah..akma..lain kali dtglah awal sikit..jom lah join aerobik sekali..