Tuesday, November 25, 2008

hujan....

Lama x tulis blog. rasanya adalah nak dekat sebulan. hm..lepas balik dari raya tue mcm nak balik selalu ya...nasib baik kelantan nie jauh..hish..and for the next plan kalo x de aral melintang bulan 5 tahun depan baru balik kembali ke kampung tercinta before I register for my Master (hope so...Insyaallah) tp kalo ada berita yang menarik yang memerlukan diriku ini utk kembali..why not.for example like someone who close to me get wed and others...



selama nie just dengar di berita setiap bln 12 pasal banjir kat kelantan & when I dah stay here..memanglah..macam mana x banjir..almost everyday banjir..x sempat itu longkang2 mahu mengosongkan airnya hujan turun dengan lebatnya..siap x de signal lagi nak turun..kekadang terfikir macam org menangis dan terus menangis (betul ke perumpamaan aku utk hujan season nie..lantaklah). just x petirlah.aku kalo hujan turunlah lebat mana tapi kilat...takut aku.yalah dengar cite pasal mereka yang menemui ajal akibat petir nie. nauzubillah.....keadaan yang menakutkan..tapi hujan2 pun..hari warga staff tetap dijalankan..yang x bestnya, masa senamrobiklah hujan turun dengan lebatnya walaupun masa tue hujannya berbentuk gerimis.


makcik2 yang kendalikan senamrobik tue pun leh tahan jugak...yang peliknya, makin cepat muzik & gerakan makin lebat gerimis mengundang tue turun. dan al kepelikannya masa kiteorg dah habis...hujan pun berhenti..hish...sabarnyalah..actually, idea utk msk hari warga staff nie dtgnya dari kak lin (my housemate jugak). and disebabkan just me, ain, mar dan kak lin je yang ada no staff org lain x leh lah masuk..tapi ain & mar tak nak main dan digantikan dengan 2 org budak housemate jugak. along & murni... ala belasah je..bukan diaorg tahu pun..sampaikan no eha punya staff pun kiteorang bantai..thanks eha cause bagi kiteorng guna..jasamu tetap dikenang...kiteorng actually masuk mel segera a.k.a lari dalam guni..kena pakai beg galas badminton (berat jugak bendalah nie), spek (mati2 ingat spek hitam rupanya google, nasib baik ms time aku dah patah tali nya so pegang je lah) & topi (ala2 makcik tukang kebun tue...) dan bersama satu team terdiri daripada prof2 and dr2..yalah nama pun wakil ppsp...untuk makluman..utk hari warga staff nie ada 7 team bertanding ppsg, 2 team hospital, ppsp, ippt, kampus induk dan kejuruteraan... selain mel tue, kiteorg (aku, along, muni dgn ami) kena msk team anaconda.. tengok kat bawah tue..tuelah anacondanya.


berlatih time tue & time tue jugak kiteorang kena bersatu dgn 16 org yg lain. 1 kali round kena ada 5 org atas anaconda. 1 org pandang depan dan yang lain pandang belakang. kelakar jugak and punya lajunya kiteorg lari & guess what, kiteorg menang...ya!!menang 4 toster...banyaknya toster kiteorg..yg x bestnya kiteorg hope sangat menang cabutan bertuah tp malangnya kiteorg x bertuah langsung..x pelah kite beli sendirilah barang tue...hu..hu..mintak2 hujan berhentilah turun and hope kubang kerian nie x banjir...amin.....

1 comment:

nurul iman said...

mcm best bunyi ade aktiviti2 di sana...hehe..seronok2..:)